Till lunch (och middag) idag blev det min underbara linsgrytamedsmak från Jordanien. Linsgryta. Kanelsmaken är väldigt tydlig i kryddblandningen, och det blir väldigt gott med sötman från russinen (det är nog godare att ha torkade aprikoser men jag hade inga hemma)
Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsalladmed persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Mortla kryddorna och häll ner dem tillsammans med lite av mjölet och bakpullvret i en skål, Häll sedan ner de i degvätskan under omrörning, på låg hastighet knådar du nu degen medan du häller ner resten av mjölet och varvar emellanåt med vatten och grötblandningen
Smakaavmed salt och peppar. Avslutamed att röra ner räkorna samt finstrimlad salladslök. Krossa dillfrö och fänkålsfrö i en mortel och tillsätt tillsammans med lagerbladen
Krydda medhavssalt och svartpeppar,. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Smakaavmed salt och peppar. Som vissa av er kanske redan vet har vi hakat på Djurrättsalliansens veganutmaning, och har i och med det också återfunnit lite matlagningspepp som legat i dvala
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.