Det hade varit riktigt skönt med en weekend i Italien. Idag har vi haft mys med jobbet efter arbetstid genom att paddla kanot i solskenet och sedan grilla nere vid vattnet tillsammans
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Jag har sett Jamie Oliver i ett av sina reseprogram bjuda ett par italienare på dessa musslor blandade med spagetti (spagetti vongole) och det är ett alternativ om ni vill ha en mer komplett måltid
Barolo var ännu en fantastisk liten stad med vinmakare i varje gränd. Den vita tryffeln doftar och smakar av vitlök, medans den svarta tryffeln doftar svamp och smakar lite pepprigt
lite salt och peppar och den enklaste varianten av en hollandaise är färdig, därefter klipper du i så mycket gräslök du själv anser dig det vara värt, själv tycker jag att man kan aldrig överdriva med att lägga i gräslöken, ta i ordentligt är min uppfordring
Skölj med två-tre kannor vatten som får gå genom bryggaren. Dags för avkalkning. Stäng av och låt det verka i tio minuter, sedan låter du resten av vattnet rinna genom bryggaren
Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. Smaka av kryddsmeten och se om du behöver tillsätta någon krydda innan du häller i hacket från fetaosten, tomaterna och mozzarellan
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.