Ljusa glutenfria surdegsfrallor med fiber
Bak & Mat för alla
Bak & Mat för alla
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mjölmix, och
  • 110-120 g vatten
  • 600 g ljus gluten – och laktosfri mjölmix. Jag är svag för Mixwells gluten- och laktosfria basmjöl. Enkelt att baka med
  • 100 g Mixwells Fullkornsbrödmix. (Denna mix använder jag ofta som fyllnadsmjöl i t ex scones för att få lite mer tuggmotstånd).
  • 40 g socker (kan uteslutas om man vill få dem ännu mer hälsosamma)
  • 425 havremjölk (eller den som passar din allergi).
  • 30 g jäst
  • 125 g surdeg
  • 1 msk husk
  • 70 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
  • 13 g havssalt
  • 10 minuter Häll över mjölkblandningen över mjöl-och sockerblandningen. Häll i surdegen. Knåda på låg växel i 5 minuter Tillsätt det mjölkfria margarinet. Jag klickar i det i bitar. Kör maskinen ytterligare 7 minuter på låg växel. Tillsätt till sist saltet och kör på 7 minuter på mellanväxel.
  • 250 grader Låt dem jäsa ca
  • 45-60 minuter Grädda i falsen under mitten i ca
  • 10-12 minuter Låt dem svalna på galler

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.