Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsättfil och sirap, arbeta ihoptill en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar. Kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek, nagga och grädda i stekpanna på mediumvärme
Idagtill fredagsmyset blev det denna jättecookie. Väldigt enkel och god kaka. Har man inte choklad chips så går det bra med Marabous mjölkchoklad eller mörk choklad
Godmorgon alla härliga. Just kommit hem från en morgonpromenad, det var både blåsigt och kallt. Ska åka och handla lite nu och sen blir det långfrukost vid morgon TV
Inget matfett ska användas, stekpannan ska vara snustorr. Smula ner jästen i en bunke. (under tiden denna kaka gräddas istekpannan är det bra att kavla ut nästa boll/kaka, så du får en jämn rytm med utkavlingen och gräddningen)
Ni förstår intevilket kaos det var när jag skulle baka det här tunnbrödet. Mitti allt ”imorgon flyger vitillNice”-kaosetfick jag för mig att ”vore det inte gott med lite tunnbröd” såhär på kvällskvisten
Ställ en gjutjärnspanna på spisen, sätt på värmen ungefär som när du gräddar pannkakor. 18 stycken11 dl rågsikt5 dl filmjölk1 dl sirap2 tsk salt3 tsk bikarbonat1 msk brödkryddor, eller 1 tsk anis och 1 tsk fänkålvetemjöl tillutbakningGör en deg, tag upp den på bakbord och arbeta in ca 1 dl vetemjöl. Dela i 18 bitar, ca 65 g styck. Kavla ut med kruskavel till tunna kakor 20 cm. Grädda i torr stekpanna, ca 1 minut på varje sida. 11 dl rågsikt
Scones i plättjärn - stekpanna. Jag och kidsen avnjöt en härlig frukost ihop med nygräddade spröda och super goda scones som bakades i plättjärn/plättlagg
Dagens recept är ett enkelt, glutenfritt pannkaksbröd som lätt fixasistekpannan. Nu är vi på plats nere i Alanya, det känns skönt att få flytta ini vår hyrda lägenhet igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.