Hepp - julensefterrätt är klar att avnjutas. Efter att jag och A igår kollat in både julgranaroch stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspireradefterrätt igår kväll
Det du ska göra är att beskriva i kommentarsfältet. Jag stekte skivor av ytterfilé, pressade ner en vitlöksklyfta, ringlade över balsamico, en skvätt grädde, salt & peppar ochlät puttra ihop på svagvärme tills såsen tjocknat och precis på slutet hällde jag över en liten burk med små, hela champinjoner… Ojoj, så vansinnigt gott
Förstärker man salladen med lite lufttorkad skinka eller knaperstekt bacon klarar den sig utmärkt på egen hand, som lättarelunchrätt vid något annat tillfälle
Smält smöret i en stor tjockbottnad kastrull, tillsätt socker, sirap och grädde. Jag tänkte avslutningsvis bjuda på en liten julklapp från mig till dig nämligen ett gudomligt recept på Knäckpaj, vad passar bättretilljuloch nyår
Assietten är ifrån Stelton precis som bakverks-/brödpåsen. Passar utmärk till glöggen (se ”Dags att sätta årets glögg”) eller en kopp julte (se ”Julig smak från Kusmi”)
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Fördela blandningen på tunn-brödenoch rulla ihop. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. Halvera dem och lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnssäker form
Nu laddar vi inför alla goda svenska grönsaker som börjar dyka upp så smått i affären, alla goda bär och frukter som smakar extra gott och snart är de nya potatisarna här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.