Gelé-/marmeladgodisar ca 30-35 bitar beroende på storlek3/4 dl koncentrerad saft eller juice1 dl vatten3 dl strösocker3/4 tsk citronsyra2½ msk gelatinpulver utrört i 1 dl vattenGarnering
Bakom lucka nummer 7 gömmer sig inte bara ett utan två enkla och goda tilltugg till fredagsdrinken eller glöggen. Grädda i 225 grader tills baconet får färg, cirka 15 minuter
Det ena är att ta 57% istället för 70% choklad, och att ha i en eller ett par teskedar vaniljsocker. Erkas Perkas mörka chokladfudge1 burk sötad, kondenserad mjölk (375g)25 g smör250 g mörk choklad (70 %), smält Värm mjölken med smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills smöret smält och mjölken börjat tjockna till en tjock kolasås. Bred ut massan i en lite form, den jag valde var ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. 375 g. 25 g smör. 250 g mörk choklad. ca 15 x
Surdegen10 g jäst5 dl ljummen mjölk10 dl vetemjöl special2 råsockerbitar1,5 g saffranRör ut surdegen och jästen i mjölken. Bearbeta i degblandare/assistent på låg hastighet ca 5-6 min. Fördegen8 dl vetemjöl special1 ägg2 dl socker1 tsk salt250 g kesella200 g smör, rumstempereratTill pensling. bearbeta i assistent på låg hastighet ca 5-6 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250° i 6-8 min. 5 dl ljummen mjölk. 1,5 g saffran
50 g smör. 150 g vit choklad. fudge, grädde, juleskum, juleskumsfudge, recept, skumtomtar, socker, tomteskumsfudge, vit choklad 50 g smör. 10 skumtomtar 150 g vit choklad
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Stekt ankbröst med korintsås, 5 persca 700 g ankbröst (2 st)Korintsåsen. 2 dl rött portvin2,5 dl vatten2,5 msk viltfond1 dl korintermaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader. 2,5 dl vatten. 2,5 msk viltfond
0,5 + 1,5 dl vinglögg. 0,5 – 1 tsk sambal oelek. Häll i 0,5 dl vinglögg och låt marinera minst 1 timme. Rör i fond, 1,5 dl vinglögg, soja och sambal oelek. Koka ca 45 min, lite beroende på vilket kött du använder. Koka ca 15 min. Låt koka 3-5 min. 1,5 dl vinglögg
Treveckorssallad med rödkål och apelsin1 dl olivolja1 dl äppelcidervinäger0,5 dl socker0,5 vitkålshuvud, finstrimlat1 rödlök, tunt skivad1 stor, röd paprika, strimlad0,5 purjolök, strimlad1 stort knippe bladpersilja, hackad1 stor apelsin, rivet skalKoka en lag av olja, vinäger och socker till sockret löser sig. 0,5 dl socker. 0,5 vitkålshuvud. 0,5 purjolök
Men dessa som gömmer sig bakom lucka nummer 20 är så lättgjorda så de ska jag nog göra redan i morgon. 4 Mars chokladbitar (à 51 g). 50 g (ca 4 dl) rice krispies. Fördela ca 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna. 51 g. 50 g
Erka Perkas chokladkolakakor, ca 30-40 st100 g smör, rumstempererat1 dl socker1 msk vaniljsocker1 msk ljus sirap3 msk kakaoknappt 2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulverlite flingsalt att strö överRör smör och socker poröst. Grädda i 12 min i 175° och skär de varma kakorna på snedden
Lucka 19 är efterrätten till gårdagens middag , då vi firade lilljulafton, med Mamma som inte kommer kunna följa med till Skåne där vi ska fira jul. Saffransparfait på lingonspegel3 äggulor0,75 dl socker1 pkt saffran3 dl vispgräddeLingonsåsen. 0,75 dl socker
Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Microknäck - grundrecept ca 30-35 st. Kokosknäck till vänster och pepparkaksknäck till höger ca 30-35 st
25 g smält smör. 5 dl vispgrädde. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar (enligt receptet, vi åt av den efter ca 2 timmar och det funkade utmärkt). Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. 25 g smält smör. 5 dl vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.