Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på dumpings. Börja med att hacka svamp och salladskål. Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och sojan till en jämn smet i en bunke
Dumplings är jättelätt att göra och smakar kanongott med lite sallad, alger och en stark sås. Strimla vårlöken fint och hacka chilin, blanda köttfärsen med resten av ingredienserna
Ta ur grönsakerna och stek räkornamed lite hackad vitlök. Asiatisk mat är verkligen gott och köket har sin speciella karaktär med söta och salta smaker som möts
Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Servera med dipsås och ris. Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan
Boken är oerhört inspirerande, och jag måste konstatera att de två första recepten vi prövat var så lyckade att mina förväntningar på resterande recept är minst sagt höga
-Jag älskar att flanera runt i asiatiska livsmedelsbutiker, läsa alla tecken man inte har en aning om vad de betyder och försöka komma på vad man kan använda produkten till
Dumplingsmed kyckling och sesamsås. Igår hade vi planerat att testa göra dumplings för första gången och lägligt nog så var det ett klipp i nyhetsmorgon från mitt kök där de lagade dumplings så vi utgick från det receptet
Dumpling medräkor, lax, lime och chiliPortioner. Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.