Jag gillar ju saffran, tomater, frukt, skaldjur och kyckling som ni säkert har märkt och kantareller är ju verkligen inte fel det heller så det fick bli en blandning av allt det tillsammans med lite bulgur
Smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen, rör ner smör, yoghurt, kantareller och salladslök. Späd med lite mjölk om purén blir för fast i konsistensen
Langos, ca 15 st1-2 potatisar mjöliga, med skal [1 stor eller 2 mindre] 1,5 dl standardmjölk 20 g jäst 1 tsk florsocker 2,5-3 dl vetemjöl + 0,5 dl till knådning 1,5 tsk salt 0,5 l olja. Kantareller350-400 g kantareller 3 msk smör 0,5 dl gräslök, fint skuren salt svartpeppar
Smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen, rör ner smör, yoghurt, kantareller och salladslök. Späd med lite mjölk om purén blir för fast i konsistensen
Stek brödskivorna i smör, fortsätt med att peppra och salta oxfilén samt stek filén i ca 1½ min på varje sida, placera filéerna på bröden, täck med kantarellstuvningen och toppa med några skivor Västerbottensost. 8 msk gräddstuvade kantareller
Efter en relativt stressig dag på jobbet tyckte jag att jag var värd en lite lyxigare lördagsmiddag. ) och rullarna fylldes med färska kantareller och philadelphiaost
fräs kantarellerna i en stekpanna med smör, på med grädden och låt det puttra ner sakta. skär ur ytterfilerna från sadeln, krydda dom med timjan och peppar
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.