Koka tills den är mjuk i saltat vatten, 10-15 minuter. Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min
Därefter spolar jag dem i kallt vatten. Innan skalning häller jag på ljummet vatten och knäcker äggen och låter dem ligga i ljumma vattnet någon minut innan jag skalar äggen
Tillsätt sedan vin, soja, buljong eller kalvfond och vatten. Smaka av såsen med salt och red med majsstärkelse blandad med lite kallt vatten till önskad tjocklek
Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten och häll över i traktörpannan. 1 dl vatten. Skiva filén i ca ½ cm tjocka skivor och bryn den i smör-oljeblandningen i omgångar
Smält den mörka chokladen i vattenbad och vänd ner även den försiktigt i smeten. Smält den vita chokladen i vattenbad och låt den svalna lite innan du blandar chokladen med philadeliaosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.