Många av er vet hur jag känner för tacos. Brr. Det jag dock kan avundas dem som idkar tacofest varje fredag är plockandet, pillandet, den lilla buffén av tillbehör och den egna matlagningen vid bordet
Ingredienser Portioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Ja det kommer blir fler brödbak på levain framöver, vill testa att baka ett lite grövre bröd också. 600 gram (8 dl) av Levain, surdegen du gjort på vildjäst600 gram (10 dl) vetemjöl special400 gram (4dl) lljummet vatten20 gram ( 1 msk) saltBlanda alla ingredienser utom saltet och kör i den degblandare i 8 minuter,5 minuter på låg hastighet och 3 minuter på lite mer fart, tillsätt saltet och kör ytterliggare 3 minuter
Där var det naturligtvis gott, men denna variant på levainbröd blev ännu godare. Rosta levainskovorna i lite olivolja, lägg på den rökta laxen, det ljumna pocherade ägget och avsluta med hollandaisesåsen
Solhaga levain är vårt vita surdegsbröd som vi bakar helt utan jäst. En kompis till mig hade serverat det till några vänner som absolut inte trodde på att det var jästfritt
Det var dags för ett Levain igen, kände jag. Rör samman alla ingredienser förutom saltet, och arbeta degen ordentligt cirka 10-15 minuter (om du gör det för hand, vilket jag gör, annars behöver degen inte arbetas fullt så länge)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.