4. . I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
Dock ser jag en stor fördel att vara dedikerad och gå in för det när det väl gäller så det inte blir en onödigt lång process, och då kan man behöva göra vissa uppoffringar
Lingonkola , 30-40 st 2 dl frysta lingon 1 ½ dl vispgrädde 2 ½ dl strösocker 1 msk ljus sirap Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Ställ i kylen minst 4 timmar. 30-40 st
1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 4. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här
4 msk kakao. 4. 4 msk kakao. . Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
4 stycken hela nejlikor. 1,4 dl vatten Skalet från en halv citron. Den ska nu stå varmt och mörkt i 40 dagar och skakas om lite då och då. 4 stycken hela nejlikor. 1,4 dl vatten
Häll den kondenserade mjölken över kexbottnen och fördela den jämt. 8 digestive och 4 småkakor)1 burk kondenserad mjölk (finns på bakhyllan i affären)Ca. 4
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.