Den här lättgjorda efterrättspajen med smak av lime och citron såg dagens ljus förra veckan, när varken ork eller ingredienser var på plats, och jag "måste" få till något efterrättsaktigt till födelsedagskalas
Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor. Hallon och blåbär, krusbär - eller kanske vinbär - går också bra
½ dl havremjöl av ren havre (kan ersättas med mer teff- eller rårismjöl). Komplettera sedan mjölerna med Pofiber (fibrer från potatis), Fibrex (fibrer från sockerbeta), psylliumfrön, chiafrön och/eller linfrön för att göra bröden mer närings- och fiberrika
I med vinäger och vatten. Klä en bakform med smörpapper eller bakplåtspapper. Experimenterade lite här hemma, har precis köpt en fibersirap som är gjord av en växtfiber som heter isomalto-oligosackarid (IMO)
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestLinkedInGillaGilla Laddar. En liten del majsmjöl lättar upp smeten och tillför sötma och god smak men du kan ersätta det om du vill med mer havremjöl eller se andra alternativ i receptet
Det finns ju en uppsjö av olika märken och smaker att välja på - även helt mjölkfria - blåbärschoklad, apelsinchoklad, mintchoklad, chilichoklad, choklad med kokos och choklad med pistaschnötter eller mandel
Havremjölk, sojamjölk eller egengjord mandel- eller nötmjölk går förstås lika bra. Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till
Blanda de torra ingredienserna för sig och degvätskan med jästen för sig. Jag köper ibland durramjöl från ”Friends of Adam” och senast köpte jag även glutenfriahavregryn
Hälsosamma äppelmuffins medhavreoch banan. Mosa bananerna och blanda med äpplena. Allt som allt passar dessa muffins även de minsta barnen – perfekt om man vill bjuda på familjefika eller ta med något gott på utflykten
Med ägg, mandelmjöl ochhavremjöl som ingredienser och toppade med bär så innehåller den här frukosten en massa superfoods som ger dig allt du behöver för en bra start på dagen
Stansa ut pepparkakor och ta bort degen emellan med hjälp av en kniv. Den här pepparkaksdegen blir inte som en pepparkaksdeg med vetemjöl, så därför kommer lite tips som du kan läsa nedan
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.