Lättlagad mustig kycklingryta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklinggryta 2 port + matlåda
  • 400 g kycklingfilé, i grytbitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • salt och svartpeppar
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1½ msk kycklingfond
  • ½ dl vatten
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1-2 msk flytande honung
  • ½ citron, rivet skal och pressad saft (ev. behöver du lite mer saft - smaka dej fram)
  • 1 tetrapak á 230 g kikärtor, avsköljda
  • färsk babyspenat
  • maizenaredning
  • Bryn kycklingbitarna i en djup stekpanna, tillsätt vitlökshacket och bryn någon minut till.
  • Häll i grädde, mjölk, fond, vatten, soja, sambal, honung och citronsaft.
  • Låt grytan puttra under lock ca 10 minuter Tillsätt kikärtorna och citronskalet i grytan, smaka av så du är nöjd med smakerna.
  • Rör i spenaten precis innan serveringen.
  • Rödkålssallad
  • 1/4 av ett litet rödkålshuvud, strimlat
  • 1 apelsin, skalad så inget vitt är kvar
  • ½ dl solrosfrön
  • 3 msk balsamvinäger, gärna med smak av dadel eller annan sötare variant
  • Rosta solrosfröna i en torr stekpanna så det får lite färg, men var noga så att du inte bränner dom.
  • Lägg den strimlade rödkålen på ett fat, skiva apelsinen och lägg ovanpå.
  • Strö över solrosfrö och häll sedan över vinägern.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.