Lättlagade fredagsrätter med få kalorier
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 1-2 knippen grön sparris
  •  
  • Aioli på rostad vitlök
  • 4-6 fina vitlöksklyftor
  • lite olivolja
  • 2 äggulor 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 1/4 dl rapsolja
  • 1 1/4 dl olivolja
  • salt, vitpeppar
  •  
  • Rotsaker
  • 2-3 rödlökar 250-300 g morötter
  • 250-300 g palsternacka
  • 200 g rotselleri
  •  
  • Kryddolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl färska hackade örtkryddor, t ex rosmarin, basilika, timjan, eller 2 tsk torkade franska örter
  •  
  • Servering
  • 80-100 g rucolasallad
  • 2-3 del grovriven parmesan
  •  
  • Mördeg
  • 180 g mjöl
  • 135 g osaltat smör, kylskåpskallt, i tärningar
  • 3 msk kallt vatten
  •  
  • Fyllning
  • 75 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g strösocker
  • 5 ägg, delade
  • 4 msk mjöl, siktat
  • zest och saft av 3 citroner, 1 dl saft
  •  
  • Till förrätten
  • 2013 La Trilla Sauvignon Blanc, Chile
  • Nr 6037, 67 kr, rättvisemärkt
  • Eller
  • 2013 The Crossings Sauvingon Blanc, Nya Zeeland
  •  
  • Nr 6276, 88 kr Till varmrätten
  • 2012 Adobe Cabernet Sauvignon Syrah Carmenère, Chile
  • Nr 6298, 199 kr/box, ekovin
  • Eller
  • 2012 Helderberg The Odyssey, Sydafrika
  • Nr 2166, 95 kr
  •  
  • Alkoholfritt
  •  
  • Till förrätten
  • Grönsöömust, Sverige
  •  
  • Nr 99462, 41 kr/65 cl Till varmrätten
  • Rooni Svarta vinbär, Sverige
  • Nr 1923, 89 kr/75 cl, ekoodlat

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.