Har man inga silikonformar, så använd muffinsplåt, och fodra dem med pappersformar. Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Då kan ju resten ligga kvar i frysen tills nästa semmelfika eller när någon kommer på besök med kort varsel
Täck med aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter. Täck formen med plast och låt jäsa i rumstemperatur i minst 3 timmar eller i kylskåp över natten
Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Nu för tiden kan du åka direkt till en mataffär och köpa färdiga förpackningar med såväl släta bullar som mandelmassefyllning, ett bra alternativ för dig som inte kan eller vill göra semlor från grunden
De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.