Högrev som fått götta till sig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. I grundreceptet ska det vara oxkinder,men här hemma fick det bli högrev istället
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chili påhögrev. Vi dunkade i alla fall på rejält med massa olika chilisar, mörk choklad, mörk lager osv och det hela fick puttra i 7 timmar
The post Gourmet-Harrys luxuösa långkok påhögrev i rödvin appeared first on Min Matlåda. Högrev gör det extra gott och det här receptet är en av Gourmet-Harrys storfavoriter
Burgare påhögrev och sidfläsk. Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Vad sägs om att grädda lite pitabröd pågrillen. Sedan beror det även på storleken och de jag gjorde var nog i den storleken som de frysta pitabröden är
Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Finns det något härligare än att ha en gryta puttrandes på spisen under måååånga timmar. De är lite pyssel i början inna grytan väl står på spisen, men sen är det ett par härliga timmar där du kan göra vad som helst medans grytan sköter sig självt
1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev. 1-2 jalapeño - beroende på styrka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.