60 och
mer, blir det genomstekt, torrt och tråkigt. Använd termometer, låga grader och låt det ta sin tid. Servera med klassisk potatisgratäng eller en god sallad.
7-8
timmar
1 lammstek
med ben
2,5
kg
1 kruka
rosmarin
4 i
skivar som du sticker in i små snittade hål i steken)
Det blev långlagadlammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta. Till lammsteken serverade jag en bönsalsa på de svarta bönor som jag glömde förbereda i tid för att kunna lägga i min gryta Smokey Chicken Gumbo
Kalvbogen är nu så mör att det går att lossa köttet från benet med bara händerna. Till förrätt bjöd vi på Öjebytoast , och till varmrätt blev det, som ni förstår, dillkött pålånglagad kalvbog
Det är i mitt tycke något av det bästa man kan lägga på grillen. Till råga på allt detta, minns jag att sidfläsket hade ett kilopris som var så lågt att det nästan var fånigt
Putsa bort fett, ben och hinnor. Just vid detta tillfälle slapp jag överväga detta alternativ, då höstens första långlagade gryta till och med blev bättre än förväntad
En lammstek, med avskuret ben om det behövs för att få plats i grillen under locket. När den har benet kvar kan man låta den få den lite högre temperaturen för att det inte ska bli för ostekt nära benet
Lägg steken med vitlöken och rosmarinen på ett ugnsgaller med en långpanna under. Sätt ugnen på 90°. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen på köttet och stek till en innertemperatur på 58°. 1 Scan lammstek, ca 1 kg
Det blir så fantastiskt gott att laga till ragu på långlagat kött, och oxläggen med sitt ben och sin märg ger en alldeles särskilt djup smak till ragun
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.