Lök och citron i en salig blandning, servera den till sill eller annan firre.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Sill med lök och citronröra 2 port 300 g sill/strömming
  • 1 rödlök, strimlad
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 1-2 salladslök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • ½ dl rapsolja, gärna med smak av citron, ramslök eller krondill
  • salt och svartpeppar
  • hackad persilja
  • Rör samman en marinad av olja, citronsaft och skal, smaka av med salt och peppar.
  • Lägg ner alla löksorterna och sillen i marinaden och låt det marinera minst 15 minuter När marineringen är klar så steker du först sillen i smör och lite av oljan från marinaden.
  • Efter att du stekt sillen torkar du ur stekpannan och häller ner en skvätt av marinaden tillsammans med löken i stekpannan.
  • Låt det hela puttra tills marinaden har kokt bort och låt sedan löken steka en stund så den får färg.
  • Servera sillen med kokt potatis och den stekta lökröran med lite hackad persilja på.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.