Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkakaoch ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliserade äpplena på toppen smälter i munnen. Kakan kallas upside down cake då man efter tillagningen i pannan vänder kakan upp och ner innan servering
Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
lite vatten Salt Grovmalen svartpepparSkär buketterna av broccolin och lägg i en skål. Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen
Rödbetor och äpplen på spett med pepparrotssmörPortioner. salt och svartpeppar. Lägg upp spetten på salladsfaten, ringla över det sista av pepparrotssmöret
Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp på medelhög värme och låt sockret lösas upp. Blanda ädelosten och mjölken i en matberedare till en slät dressing, häll i mer mjölk vid behov
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.