Ta dig tid att låta kalvläggen puttra för sig själv på spisen. 1 kg kalvlägg 2 msk olivolja 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 msk hackad persilja 1 tsk mycket finhackat citronskal 2 dl vitt vin 3 dl buljong Bryn kalvlägg, gul lök och vitlök i … 1 kg kalvlägg
800 g kalvlägg. 4 dl reducerad sky från kalvläggsgrytan. Sätt ugnen på 100°. Skala och skiva ananasen mycket tunt och lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper
Det här är ett recept av Dario Cecchini. Han beskriver det löst på sin hemsida men jag har använt en mer utförlig beskrivning från en artikel i LA times
Sist vi ställde in grytan i ugnen så var den laddad med ingredienserna till en italiensk klassiker, Osso Buco, fast med fläskkotletter istället för kalvlägg
Jag använder gärna kalvlägg när det är lovligt. 4 skivor färskt kalvlägg (fläsk, funkar med) ca 5 cm tjocka skivor. 4 skivor färskt kalvlägg (fläsk, funkar med)
Mjöla kalvläggen och fräs i olja och smör i en kastrull. Koka grytan under lock i ca 45 minuter eller tills kalvläggen är mör och lätt lossnar från benet. 1,2 kg skivad kalvlägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.