En av de saker som fascinerar mig med matlagning är att man kan ta några obetydliga ingredienser, sammanföra dem på rätt sätt och få ett hejdundrande bra resultat
Mörk pannacotta. Tanken var att vi skulle eldat en påskbrasa med, men vi valde att avstå pga värmen och för att ett hus några km härifrån totalförstördes i en brand på lördagsmorgonen, som tur var kom ingen till skada
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
En chokladpannacotta som täckts med ett lager rödaste röd champagnegelé är det vi bjuder på. Så idag får vi kanske fresta med en god och inte så krånglig dessert till nyårsaftonsfirandet
Jag toppade med chokoladespåner från Odense Marcipan som fanns med i Buzzadorpaketet. Den här efterrätten tar bara några minuter att förbereda och sedan får den stå i kylen och stelna några timmar
Det fick bli en supermumsig chokladpannakotta med björnbärsmousse. Garnera med björnbär och mynta. Som ni vet är det efterrätten som är det jag är bäst på när det gäller matlagning
Den här chokladtårtan är helt glutenfri, vegansk och endast sötad medmörk choklad och några dadlar. Fördela de rostade hasselnötterna samt lite hyvlad mörk choklad över tårtan
Nu till gårdagens efterrätt som var en vit chokladpannacotta. Oftast brukar jag servera pannacottan med en hallonsås eller färska bär, för recept på hallonsåsen klicka här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.