Kassler är ju inte det ballaste i stan att käka men den var billig och min erfarenhet är att den blir okej som proteinkälla om man bara öser goda saker över den
Brödet kommer snabbt att bli mörkt men kommer inte brännas vid. Blanda till sist i nötter och torkad frukt ( ju mer desto saftigare) för att inte mjölet ska kunna komma in i eventuella sprickor och förbli torrt
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
På kvällen. Den fina röda brödformen fick vi av Emelie i julklapp, min fina bonusdotter. Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd
Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter. 1 dl mörkt öl
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.