Nu har även jag gjort macarons. 25 macarons/50 mandelkakor. Låt kakorna vila på plåten ca 40-45 min. Det är mitt andra försök så dom blev ju inte helt hundra
Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Hur det än är så är macarons en väldigt god kaka. På julafton för två månader sen så spelade vi julklappsleken, där jag hade gjort ett laminerat presentkort på en valfri sats med macarons som en av julklapparna i spelet
Det gör så att macaronsen får en slät yta. Kanske för att det är väldigt enkla att baka, ser avancerade ut, eller för att de passar in i vårt LCHF-tänk, som är riktigt hett
Dom här goda syrliga friska macarons bakade jag för ett tag sen. 50 g passionsfruktkött 3-4 frukter. Förvara kakorna i kylen i 4-5 dagar. 50 g passionsfruktkött 3-4 frukter
Vispa smöret vitt och luftigt, tillsätt florsocker-lite om gången (några älskar det väldigt sött och några mindre sött, själva kakan är ganska söt så mindre socker i fyllningen gör ingenting, smaka av med essens eller sylt
-Ev. Macarons. Macarons. Fyll sedan macaronsen med kola fyllningen. -100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra). -110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie. -200 gram florsocker. -4-5 matskedar socker. 2015-11-16 @ 09. 4-5 matskedar socker
-). Inte speciellt vackra macarons men så goda. ), lite härligt hårda på ytan och mjuka inuti och fylld med härlig len blåbärskräm, kan inte bli bättre trots att de är riktigt fula
Dessa macarons gjorde jag till ett dop i lördags. Väldigt goda med vaniljsmörkräm emellan. Vaniljsmörkräm250g osaltat smör, rumstempererat120g vit sirap2 msk vaniljsockerVispa smöret fluffigt och vitt, ca 10min
Sikta i mjölet och florsockret och vänd runt i äggvitan tills det är bra blandat, tillsätt färg och smaksättning och skeda eller spritsa ut små klickar ca 2-4 cm i diameter på bakplåtspapper. Grädda ca 10-12 min på 160°C, ta ut och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.