Men macronsen blev väldigt bra. 200 gr siktat florsocker110 gr äggvita5 msk sockerGrön pastafärgVispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. 200 gr siktat florsocker110 gr äggvita5 msk sockerGrön pastafärgVispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. 200 gr siktat florsocker
Jag har länge tjatat om att vi ska få ta del av Lisas recept på Macrons. 120g äggvitor, uppdelat i två skålar. 2. Låt macaroonerna vila 30 min och grädda de sedan i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min, de ska absolut inte blir brända. Jag brukar göra en chokladfyllning till chokladmakronerna, jag tar ca 75 g rumsvarmt smör, och lite floursocker, kanske ½ dl, och så brukar jag smälta någon fin choklad, blanda ihop och bred ut på macronsen och lägg ihop. 120g äggvitor, uppdelat i två skålar
100 g äggvita / 30 g strösocker / 200 g florsocker / 100 g mandelmjöl. 1 dl koncentrerad fläderblomssaft / 2 msk vaniljsocker / 2 äggvitor / 200 g rumstempererat smör. Spritsa ut smeten till små rundlar (2 cm i diameter) på bakplåtspapper. Grädda macronerna i ca 10-12 minuter, till de känns lätta. Vispa till krämen svalnat, ca 15-20 minuter. / 200 g florsocker. / 2 msk vaniljsocker. / 2 äggvitor. / 200 g rumstempererat smör
129 kr på Clas Ohlson. 45 g äggvita , typ 2 st beroende på storlek. 1/2 tsk vaniljsocker. Sätt ugnen på 125°C. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Receptet går naturligtvis att dubbla om du har 2 mattor. Har du varmluftsugn ska det inte vara något problem att grädda 2 plåtar samtidigt. Kram Linda 129 kr p. 2 st beroende på storlek. 1/2 tsk vaniljsocker
5 dl strösocker 150 g skållad och malen sötmandel 4 dl florsocker3 msk kakaoBaileyskräm50 g mjukt smör 2 dl florsocker3 tsk kaffe3 msk Bailey's3 tsk kakaoGör så här. 2. Grädda rundlarna i ca 12 min. 2. 5 dl rågmjöl22 dl vattenDag 3. Blanda 2 deciliter vatten med 2. 2. 200 g surdeg300 g vetemjöl300 g grahamsmjöl eller rågmjöl15 g mörk brödsirap10 g salt½-1 dl hasselnötter (jag använde dem hela)3-4 msk lingonsylt1. 2. Sätt på ugn på 250 grader, med bakplåten inne. Grädda i 250 grader i 5 minuter. Sänk sen temperaturen till 200 grader och grädda i 30-40 minuter. 2 dl florsocker. 2. 22 dl vatten. 200 g surdeg. 250 grader. 200 grader och
25-35 stycken färdiga macroner Ingredienser. 3½ dl finmalen mandel3 dl florsocker4 äggvitor2¾ msk sockerSockerlag. Ca 2 dl socker0,5 dl vattenAtt göra. )Låt macronerna vila i cirka 20 minuter på plåten innan du gräddar dem. )Grädda sedan macronerna mitt i ugnen, i cirka 8-12 minuter på 160 grader. 200 g florsocker190 g fint mald mandel100 g äggvita1 tsk citronsaft3 g socker+ ev. 25-35 stycken färdiga. 2¾ msk socker
O det som kan kännas lite likt adrenalin är att man inte vet förrens dag 2 om man har lyckats. 200 gram florsocker 4-5 matskedar socker. 2. Vit chokladsmörkräm med lime215 g smör. 270 g florsocker
Jag har fått en beställning på en tårta till den 28 november och har fått fria händer men den ska passa till en tjej som fyller 40 år och gillar rosa," blingbling" och choklad så jag bakade denna provtårta och så fick syrran ta med den till sitt jobb och till mina före detta arbetskamrater för provsmakning. 200 gr frysta hallon. 2 dl grädde. Låt koka i ca 2-3 minuter. 2. Smält gelatinbladen i andra häften av hallonsaften i en kastrull på låg värme (ca 1-2 minuter). 120 gr mörk choklad. Sätt ugnen på 200 grader. Stryk ut smeten tunt, tunt med en palett och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter i 200 grader. 2015-11-15 @ 21. 200 gr frysta hallon. 2 dl grädde. 120 gr mörk choklad
Macarons ca 30 st120 g äggvitor35 g socker150 g mandelmjöl150 g florsockerFör sockerlagen150 g socker50 g vattenVispa 60 g äggvitor till hårt skum, tillsätt under omrörning 35 g socker. 1/2 tsk vaniljpulver. 2015-10-20 @ 17. 120 g äggvitor. 1/2 tsk vaniljpulver
Med Coops mandelmjöl som jag köpte här i Stavanger har jag lyckats flest gånger med mitt macaronbak, sen att jag provat baka macaroner minst 28 gånger har kanske lite betydelse också men att lyckas 3 gånger på raken är personligt rekord. 120 g äggvitor, uppdelat i två skålar. Grädda i 160 grader i 8-12 minuter beroende på storlek. 120 gram rumsvarmt smör. 2 msk vispgrädde. 28 gånger ha. 120 g äggvitor, uppdelat i två skålar. 120 gram rumsvarmt smör. 2 msk vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.