Majsbröd
H:ssons skafferi
H:ssons skafferi
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 reviews Majsbröd Skriv ut Prep time
  • 15 min Cook time 40 min Total tid 55 min Portioner: 10-12 Ingredienser ~1,2 dl smör (~120 g) ~1,5 dl socker 2 ägg ~2,3 dl buttermilk, eller kärnmjölk ½ tsk bakpulver ~2,3 dl majsmjöl ~2,3 dl mjöl ½ tsk salt Instruktioner Värm ugnen till 175° och smöra en ugnsform. Smält smöret i en stor panna. Ta bort från värmen och rör ner sockret. Knäck snabbt ner äggen och vispa tills det är väl blandat. Blanda kärnmjölken med bakpulvret och rör ner i blandningen i pannan. Rör ner majsmjöl, mjöl och salt tills det blandats väl och inga klumpar finns kvar. Häll ner smeten i ugnsformen. Baka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills en tandpetare kan stickas ner utan att bli kladdig. 3.2.2124

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.