Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Häll upp smeten i en brödformmedett bakplåtspapper i. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
Pensla brödenmed uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
I dagens recept härinne testade jag att göra ett saftigt brödmed zucchini. Många har frågat efter recept på nöt/mandel-fritt bröd, så här kommer ett sånt
Du får ett underbart brödmed stora luft bubblor i. Har du en hushållsvåg och rätt ingredienser tillsammans medett recept från Martin så kan du inte misslyckas helt enkelt
I kväll tänkte jag bjuda min älskade make på en god middag, bestående av någon form av soppa samt detta välsmakande bröd, som dagen till ära är bakat i en hjärtform
Smörj in degen med olivolja och låt den jäsa ett par timmar (gärna på en lite varmare plats). Blanda därefter i ett par grövre mjöler och salt, och sedan vetemjöl tills degen är smidig (undvik att ta för mycket mjöl för då blir brödet torrt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.