Hetaräkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake
Skala räkornaoch skiva vattenkastanjerna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Vänd ner räkor, vattenkastanjer, chili, ananas och cashewnötter i marinaden
Hetaräkor fungerar som sagt bra till lunch, som eftermiddagssnacks och som drinktilltugg. Tillsätt sedan räkornaoch smaka av med salt peppar och eventuellt lite sambal oelek för att justera och vrida upp hettan lite
Lägg upp allt lite snyggt på ett fat och avsluta med den heta. Låt bitar av oxfilé bli rumsvarmt. Tina, skala och fräs (godkända) jätteräkor i oljeresterna från musslorna
Fräs jätteräkor i olja och vitlök, krydda med flingsalt. Igår hade dottern och jag som sagt tjejmys med våra fina vänner, som vi även delar vårt nyfunna hästintresse med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.