Mammas goda rabarberpaj. Hej. Idag har vi äntligen mumsat på årets första rabarberpaj. Denna rabarberpajen var mitt allra första inlägg här på bloggen för nästan 3 år sedan
Idag var det dags att ta fram min äldsta kokbok. Den som jag fick av min mamma en gång i tiden. Det är en lite köksalmanacka från 1989 och jag hade flyttat hemifrån året innan
En väsentlig ingrediens i, eller snarare PÅ grytan, är citronpeppar, en krydda som jag nästan inte använder till något annat utom just mammas sjömansgryta, där den är ett måste
Mammas vinbärskaka. Egentligen vet jag att vinbärssäsongen är över, men denna kaka bakade jag på de allra sista bären och sen har det helt enkelt inte blivit av att blogga om den
Skölj av vitkålen. Strimla den i små remsor. Strimla även löken. Koka upp allt i en stor kastrull med vatten (halva grytan med vatten ) på låg värme i ca 1-2 timmar, 2 timmar är bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.