Mammas kåldolmar
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • salt
  • smör
  • 4 pers
  • 16 fina vitkålsblad
  • 1,5 dl grötris
  • 1 dl vatten
  • vatten
  • 2 dl mjölk
  • mjölk
  • salt
  • 1 gul lök
  • smör
  • 400 g blandfärs
  • 2 ägg smör
  • ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 dl kålspad
  • 2 msk kalvfond
  • 3 msk mörk Maizena
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl lingon
  • 1 Sätt ugnen på 200 grader 2 Koka upp vatten, mjölk och lite salt. Tillsätt grötriset och låt det koka på svag värme i ca 40 min Låt svalna.
  • grader
  • 3 Koka upp 5 dl vatten och koka vitkålshuvudet i lättsaltat vatten i ca 10 minuter Spar spadet. Skölj huvudet i kallt vatten och plocka försiktigt 16 fina blad. Skär av den nedre kraftiga stockdelen och låt dem rinna av på en handduk.
  • 4 Hacka löken och fräs den lätt i smör tills den blir mjuk men utan att den tar färg.
  • 6 Lägg en rågad matsked färsblandning på varje kålblad. Vik den nedersta delen av bladet över färsen. Vik in sidorna på bladen och rulla till en kåldolme. Lägg kåldolmarna med skarven nedåt i en smord ugnsfast form.
  • 7 Ringla över sirap och en msk smält smör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.