Här finns receptet om du vill prova min mammasskinkstek >Tack snälla för maten, mamma. -) Jag vet att jag bara kommer att bli besviken om det inte "smakar som mammas"
Receptet nedan är enligt mammas muntliga beskrivning av hur hon gjorde kycklingen förra söndagen. Servera medsåsen, kokt potatis, svartvinbärsgelé och inlagd gurka
Serverade den ljumna patén med kokt potatis och en sås gjord på majonnäs, crème fraîche, sweet chilisås, fransk senap, salt och peppar samt lite fräscha ärtskott på toppen
Stek dom på medelstark värme så dom får yta på bägge sidor och droppa lite worcestersås på dom. Sås. Lägg över dom i en serveringspanna med lock som får stå på svag värme
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Vi fick dock ta ut steken före potatisen, lät potatisen stå inne ett tag till medan steken vilade
Gnid in skinkstekenmed salt, peppar och rosmarin. Gör många små snitt i skinkstekens ovansida. Skiva steken och bjud den tillsammans med lök, sås, kokt potatis och brynta morötter eller andra rotfrukter
Smaka av såsenmed salt och vitpeppar. Börja sedan med att blanda ströbröd, grädde och mjölk i en skål tillsammans med fond, ägg, kryddor, lök, vitlök och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.