När det oftast gäller bakning, så är det frostrosor som gör miginspirerad. Den här gången sprang jag på hennes kardemummakaka och när hon själv beskrev den så här, var de ingen tvekan om att de är en kaka som passar mig
Socker och kanel att rulla äpplena i. 450 g smör eller margarin. 6-7 stora äpplen, gärna fasta och litesyrliga som t ex Jona Gold. 6 ägg 9 dl socker 9 dl mjöl 450 g smör eller margarin 6-7 stora äpplen, gärna fasta och litesyrliga som t ex Jona Gold Socker och kanel att rulla äpplena i
Mammas eller svärmors havresyltrutor är en riktigklassiker på fikabordethemmavid. Har det vankats kalas har det för det mesta alltid bakats dessa rutor ilångpanna som gör det enkelt att baka så det räcker till många sötsugna gäster
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Bred ut smeten i en smord långpanna. De här supergoda havrerutorna brukar min mamma göra. Kakorna är lite sega och halvmjuka och nästan lite beoendeframkallande
Idag har jag variti affären och köpt trädgårdsäpplen så nu får det bli äpplemos snart. Egentligen så hade jag velat ha ett eget äppleträd, men vi tror att det blåser för massa i trädgården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.