Frallor utan jäst, med bakpulver i stället. Degen är rätt kladdig så ta för att forma bullar så klickar du enklast upp på plåten med hjälp av en sked och formar sedan bullarna med mjölade händer
Häll i de mixade nötterna och äggen i en skål med resten av morötterna. Häll i skalade mandlar, linfrön och solroskärnor i en mixer med lite av de rivna morötterna (ca 3 dl). In med dem i ugnen på 175 grader i en timme
Pensla frallornamed ägg och strö över vallmofrön. Trilla dessa till runda, släta frallor. Placera plåten i mitten av ugnen och spraya med kallt vatten på botten
Manitoba Cream är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger degen mer jäskraft och därmed gör brödet högre och luftigare än bröd bakat på vanligt vetemjöl
Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. Har ni inte testat så gör det, det är enkelt och det går snabbt - max en timme tar det från det att ni börjar tills ni kan njuta av varma, mjuka, nygräddade frallor
Toppa med solroskärnor. Nyttiga frallormed keso (3 stycken). Gör till 3 runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nyttiga frallormed keso (3 stycken)
Får nog börja sätta maxbegränsningar snart med tre män i huset, jag vill ju också ha. Nybakade frallor tycker dom om, superenkla att göra men de försvinner väldigt fort
Detta är frallorna som gått hett med recept och diskussion på Facebook sidor med lchf tema. Jag toppade mina med lite sesamfrö för att jag tyckte det såg finare ut men jag hade inte penslat med ägg så de trillade i princip av efter gräddning
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Använd sked och klicka ut högar av smet på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper
Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.