Jag skulle egentligen ha libabröd men hittade inget och orkade inte stanna till på fler ställen på vägen hem, så det fick bli nanebarbari (persisktsesambröd) istället
1. Blötlägg kikärter och kidneybönor i var sin bunke över natten. 2. Koka bönorna och ärtorna var för sig i 1 liter lättsaltat vatten ca 45 minuter, eller tills de blir mjuka
1. Blötlägg bönorna i vatten över en natt. Koka upp vattnet och lägg i bönorna tillsammans med salt. Skala potatisarna och koka dem separat eller tillsammans med bönorna (då får de en fin röd färg)
1. Hacka myntabladen, finriv skalet på 1/4 citron och pressa sedan 1 msk saft ur den. 2. Låt bären tina något, dock bör de fortfarande vara ganska hårda
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Börja med mördegen och låt den vila i kylskåpet medan du gör i ordning Petit-shoux degen. Har du inte provat att göra Maria bollar kan jag varmt rekommendera att baka dem
Kateh-varianten är det enklaste och snabbaste sättet att tillreda ris, ett vardagsris. För att laga polo- eller chelo-ris ska riset omsorgsfullt sköljas rent från all stärkelse och sedan ligga länge i saltat vatten
1-2 dl matlagningsgrädde. ½-1 krm strösocker. 1-2 dl riven ost. Slå på ugnen på 225 grader (200 varmluft). Koka pastan enligt anvisning på förpackningen
Yoghurten med gurka och mynta kallas mast-o-khiar. Om man inte har någon sådan butik nära kan man använda citron- eller limejuice från 1 frukt istället för 2 torkade limefrukter, och 1tsk malda bockhornsklöverfrön istället för torkad bockhornsklöverblad. 3-4 personer. 400g putsat och tärnat kött (nöt- eller lamm). 3-4 personer. 400g putsat och tärnat kött (nöt- eller lamm)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.