En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad
När du marinerar kött så är den bästa metoden att injicera marinadenmed en spruta i köttet men om du inte har någon spruta så går det bra att lägga det i t
Marinaden i det här receptet är ganska snällt i smaken och skulle kunna hottas upp med lite chiliflagor eller några droppar ur min favoritflaska – D’Elidas (gillar du tabasco kommer du att älska denna)
Egna goda marinader rör du lätt ihop. I denna marinaden använde jag HP sauce som bas. HP-sauce är en starkt kryddad engelsk sås som innehåller ett antal exotiska frukter, kryddor och maltvinäger
Vi invigde faktiskt grillsäsongen redan för några dagar sedan, men då var vädret mindre smickrade än vad som är idag men det smakade definitivt mums med grillat och denna marinad var den jag använde till fläskfilén då
11 msk balsamicovinägerRiv vitlöksklyftan fint, blanda med de övriga ingredienserna. Räkna med en marineringstid på 30-60 minuter för små och tunna detaljer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.