Till midsommar gjorde jag denna goda festrätt medmarineradfläskfilé och en grön örtsås. Här syns fläskfilén och en couscoussallad med halloumi och söta nektariner
Bryn nu fläskfilén i smör runt om i den varma stekpannan. Perfekt till buffén och picknick med smak av Italien av de soltorkade tomaterna och balsamvinäger från Modena
Till kräftskivan hade vi marineradfläskfilémed två sorters lök. När jag bjuder på buffé så brukar någon form av marinerad kyckling eller fläskfilé dyka upp på menyn
Krydda rejält med salt och peppar samt torkad timjan. Bryn fläskfilén runtom i panna på spisen. 1 hel fläskfilé. 1Marineradfläskfilé till buffé1 hel fläskfilé salt och malen vitpeppar 2 tsk torkad timjan 1 dl neutral olja 0,5 dl vinäger 1 tsk fransk senap 1 tsk salt 0,5 tsk malen vitpeppar eventuellt färska örterMarineradfläskfilé till buffé
Putsa fläskfilén. Stek fläskfilén runt om i en stekpanna så att den får lite färg. 1 fläskfilé. Lägg fläskfilén hel i marinaden, i en påse, och låt dra i minst 1 timma. Lägg den i en ugnssäker form med en stektermometer och stek den i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är ca 60-65 grader. Kram Karin 1 fläskfilé ½ dl soya
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.