Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig. Blanda rap- och olivolja tillsammans med citronsaften till marinaden och häll över
Först fick fläskfilén ligga i den kalla marinaden i en timme. Nästa steg blev att, filén och den kalla marinaden åkte ner i en gjutjärnsgryta, och fick koka där på svag värme,
7,5 points/port med ris el pasta 500 g fläskfilé. Skär filen i mindre bitar. Krydda med salt o peppar. Stek i teflonpanna tillsammans med svampen tills de är gyllenbruna ( tillsätt vatten om det blir torrt)
Dela dem på mitten och bryn dem i en stekpanna med smör. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och vitpeppar och häll över köttet
Salta, peppra och dela dem på mitten. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och peppar och häll över köttet
Här syns fläskfilén och en couscoussallad med halloumi och söta nektariner. Till midsommar gjorde jag denna goda festrätt med marineradfläskfilé och en grön örtsås
Lägg på plåt m papper och pensla med vinäger. Marineradfläskfilé. Fläskfilén får ligga i en marinad med citron, rosmarin, olivolja och vitlök över natten så den blir riktigt smaskig
Rätten passar till ett buffébord med många olika rätter men också som vanlig rätt och då är en potatisgratäng gott till eller potatissallad med en krispig grönsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.