Så nu blir det i alla fall rabarberkaka till pingst. Botten är gjord på mandel - och kokosmjöl, sen kommer en kompott på Limoncellosjuden rabarber, och ovanpå det en kräm med vit choklad och kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mandelmjöl, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Riv bittermandlarna och blanda ner i smeten tillsammans med kvarg
Rabarberkakamed vaniljsås. En god variant på rabarberkaka är nedanstående enkelt tillagade kaka. I hörnet av vår lilla täppa har vi en rabarberplanta som ger väldigt rikligt med rabarber
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Rabarberkaka. Gjorde en kaka med smak av rabarber igår, som fick stå till sig till idag. Till kakan gjorde jag en philadelphiakräm, med smak av rabarber även den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.