Skiva rostbiffen riktigt tunnt, helst med skärmaskin och lägg upp den på. havssalt och svartpeppar. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Hemmagjord marineradrostbiff serverad med potatisgratäng och sallad. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. Marinera i 1-2 dygn, jag marinerade bara 1 och tycker att det blev väldigt bra smak. Ta upp köttet, torka av det och skiva det tunt ca 2½ mm i skärmaskin. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska
Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Jag har gjort det igen, en ny smak med marinerade vitlöksklyftor. Jag har smakat av marinaden då den kokat upp, så jag tror att vitlöksklyftorna kommer att bli riktigt kanon-goda
Torka av marinaden och gnid in köttet med salt och peppar. Stick i en köttermometer i den tjockaste delen av köttbiten och ställ in i nedre delen av ugnen på 125 grader. 1 kg färsk hel rostbiff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.