Frisk, syrlig och uppiggande marmeladmedingefära, lime och citron som får det att tjonga till både här och där när den landar på tungan, låter det intressant
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Har du inte stavmixer så kan du använda vanlig mixer, men tänk då på att morötterna och vätskan får svalna lite innan så det inte exploderar ut marmelad i köket
Nu när jag var sjuk kunde jag till ochmed ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. Testa du med. Jag valde att göra klumpfri marmelad så efter kokningen tog jag min stavmixer och mixade marmeladen slät och fin
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Rör i kinesisk soja och srirachasås och smaka av med lite svartpeppar. 1 tsk torkad, malen ingefära. 1 nypa nymalen svartpepparBlanda creme fraiche med lökpulver, malen ingefäraoch strösocker
Ingefärssaft får du genom att riva färsk, skalad ingefära, ochmed rena händer krama ur saften - eller pressa genom en finmaskig sil om du inte vill använda händerna
Apelsinmarmelad smaksatt med whisky. Varför inte frysa in klyftor och käka som glass och minnas sin barndoms isande tänder när man bet i den iskalla apelsinen, eller kanske koka en marmelad som får smak av whisky om man istället vill känna sej lite vuxen
Eller marmeladmed chili och mynta. För vad är egentligen skillnaden mellan sylt ochmarmelad. Båda innehåller (numera) fruktkött (eller fruktskal), men traditionellt har väl sylt haft en tunnare konsistens än marmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.