En enda smet, ändå blir resultatet en kakamed två lager. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med några droppar citronsaft i en ren och torr bunke, helst av glas eller metall
Pröva med sticka om den är klar. Blanda mjöl, siktad kakao, vaniljsocker och bakpulver. Byt ut florsockret i glasyren till florsocker med jordgubbssmak
Börja med att ta bort krämfyllningen från kexen. Krossa oreokexen för hand eller i en matberedare, (om du använder en matberedare släng i kexen hela med kräm)
Blanda mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt i en stor bunke. Smält chokladen till glasyren i en värmetålig skål placerad över en kastrull med lätt sjudande vatten
Brownie kakamedchokladglasyr och kiwi på toppen, en helt underbar kaka som var saftig och krämig. Denna Brownie kaka blir väldigt gott med vispad grädde och kaffe
Blanda den ena biten med vaniljsocker och den andra medkakao. Använd en gaffel eller finfördela margarinet i mjölet med fingertopparna, till en smulig massa
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Denna kakan är så god. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
Skär det kalla smöret i kuber och vispa ihop det med sockret. Var försiktig så att du inte förstör formen av hjärtana men missa inte att fyll ut överallt med den ofärgade degen
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Choklad kakorna blev med Marabou choklad i, och några med M&M i. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut dem lite lätt på plåt med bakplåtspapper
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Receptet hittade jag inne på Jennys matblogg och det påminner väldigt mycket om dumle-kakor, ni vet sådana i folieformar med en nobless över
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.