Till couscousen gjorde vi en marockansk fiskrätt som verkligen blev överraskande lyckad. Couscous tillagad på detta sätt blir fantastisk stunsig med prefekt konsistens
I den undre tillagas grytan med grönsaker och kött/kyckling och i den övre tillagas couscousen. Det här är ett recept som jag länge velat dela med mig av men dragit mig för eftersom jag försöker att hålla mig till enkla recept som man inte behöver några "speciella" material för att göra men såå många har frågat mig om det så jag ger det ett försök
En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt medmarockansk kryddblandning så får den heta marockanskcouscous
Servera grytan medcouscous och grönsaker. Billig och nyttig rätt med mycket smak. Var noga med att bara få med det allra yttersta av skalet på citronen, annars blir det en äcklig besk smak
Till grytan kokade jag couscous i gurkmeja så den blev gul och fin. I fredags firade vi min ena bror som fyllt år i veckan med en Marockansk köttgryta med granatäpple
Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.