Småbröd i alla ära, som dessa jag gjorde förra veckan. Men ibland är det gott att ha ett större bröd som man kan skiva brödskivor från och som också är gott att äta några dagar efter att det är bakat
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. En enkel men väldigt god soppa. 1 1/2 liter vatten3 fiskbuljongtärningar800 g fisk (blandade sorter)1 morot1 purjolök1 gul lök1-2 msk olja1 stor hackad vitlöksklyfta1 kuvert saffran (1/2 g)3 tomater2-3 dl creme fraiche300 g räkor2-3 msk färsk strimlad basilikaSalt, vitpeppar, gräslökSkala och ansa grönsakerna och skär dem i tunna fina strimlor
Ingredienser Portioner. ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Populära inlägg. Ugnsbakad gös. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj
Enligt ovanstående är Martins recept inte det bästa exempel på autolys metoden, eftersom jästen och surdegen borde tillsättas efter 20-30 minuters vilotiden
Ett uppskattat inslag på vår lunchbuffé är Martins krämiga Cole Slaw med kummin. Hemligheten är att låta vitkålen dra i en klassisk 1,2,3-lag ett par timmar
Rågsurdegsgrund. Dag 1. 1 dl ljummet vattten. 1/2 d rågmjöl. Blanda i en glasburk som rymmer minst en liter. Sätt på locket men stäng inte helt så att luft kan pysa ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.