Detta gäller både maräng och chokladkräm. Jag bjöd då på den här goda tårtan. Gör sedan om det här en gång till så att det blir totalt två stora maränger
Marängbotten. Förvara tårtan i kylen. Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka. Ringla smält choklad över den översta marängbottnen
Jag gjorde denna tårta i helgen till 18 personer (Vuxna och tonåringar) och 6-dubblade då grundreceptet och gjorde då två bottnar (Två långpannor) och la dem på varandra
Spara lite fromage att breda över och runt hela tårtan så att marsipanen fastnar. Täck tårtan med marsipanen och tryck fast den runt kanten och skär bort överflödig marsipan
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
Maräng. Jag fixade tårtan och här kommer receptet. Vispa äggvitorna till maräng och tillsätt socker. Tårtan är mycket enkel att göra, räcker till många och blir mycket saftig och god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.