Till lördagens äppelkaka med cognac gjorde jag kallrördvaniljsås enligt Anna Bergenströms recept. Strösockret ersattes av av florsocker och mängden minskades med en tredjedel
Och när jag lagar den här pajen, förflyttas jag till föräldrarnas kök där den stora pajen stod mitt på bordet och vaniljsåsen serverades ur en chockrosa bunke med en orange såsslev
Enkel, snabb och underbart god sås till paj är denna kallrörda vaniljvisp/sås. Den är super att slänga ihop och oftast har man dessa ingredienser hemma som bas också, iaf här hemma
En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Häll bort blötläggningsvattnet och mixa nötterna med övriga ingredienser till helt slät konsistens. Supergod, krämig och len vaniljsås som passar till alla sorters paj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.