Vi firade Jacobs födelsedag och till efterrätt gjorde jag en marängtårta med choklad och jordgubbar. Jag gjorde en hel långpanna, men om du bara vill göra en halv plåt så räcker det om du gör en marängbotten som du delar
Sätt ugnen på 150 grader, lägg ett smort bakplåtspapper i en vanlig långpanna. Börja med botten. rör smör och socker poröst, blanda ner en äggula i taget och tillsätt sedan mjöl , mjölk och bakpulver
Igår gjordes här första tårtan på evigheters evigheter. Det kändes härligt att höra ljudet av en arbetande Kitchen Aid, att smälta choklad och fylla en spritspåse med grädde
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Tårtan passar utmärkt att göra när man har något kul att fira och vill bjuda på en mäktig och rik tårta
Här är tårtan som jag bakade till gårdagens kalas. Jag frågade min bror vad han ville ha för sorts tårta och han svarade att det inte spelade så stor roll så länge den innehöll en massa gott
Har man en marängbotten i frysen så går det på nolltid att göra en god tårta. 125 g mjukt smör/margarin1 dl strösocker2 äggulor1½ dl vetemjöl2 msk kakao2 tsk bakpulver1 dl mjölkMaräng3 äggvitor2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 påse mandelspånFyllning3 dl vispgrädde1 brk mandarinklyftor2 bananerUgnsvärme - 175 graderVispa smör och socker
Min andra födelsedagstårta blev en marängtårta med lemoncurdfyllning, hallon, kiwi och banan. Marängtårta tycker jag annars är supergott, lite mer maräng än en pavlova och fast det i princip är samma grej så blir det annorlunda
Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvisso inte till ovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka
Chokladbotten. Sätt ugnen på 150 grader. Klipp ut bakplåtspapper enligt 2 bottnen på en 24 cm rund form med löstagbar kant, lägg på cirklarna och smörj riktigt (med smör), lägg åt sidan
När jag såg den här tårtan skrek jag till ”sluta. ”. var tvungen att baka den och det var snabbt. Blev däremot inte lockad av bottnarna då de hade väldigt mycket smör i relation till glasyr och fyllning som redan innehöll nog och skulle gräddas för länge för min smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.