En av sommarens absoluta höjdpunkter, är när man kan börja använda egna grönsaker i maten man lagar. Jag vill alltså passa på att slå flera slag för att "äta eftersäsong" och vad passar då bättre än att börja nu i slutet av augusti
Mat inkluderat. Kanske bättre för mig mig eftersom jag inte tycker om för mycket fett på spällen. Förra året åt jag för lite julmat, vet inte hur det kan vara möjligt, men så kändes det
Köttbullar med mjölkstuvade makaroner – matefter väder. Knivmusslor (navajas al ajillo) – nyttig mat. Solen visade sig i tre minuter under eftermiddagen och min sommarlovslediga, uppehållsferietjänstarbetande, men nu semesterfirande fru skriker grill i telefonen
Mer mat i säsong idag. En gryta med rotfrukter och chorizo, som dessutom är perfekt för matlådan. Jag drygade ut grytan med en burk krossade tomater, vilket gör grytan fylligare, men framför allt blir det mer
Jag tror kanske inte jag är enam om att vilja ha något sött eftermaten. Denna här lilla goda efterrätten är perfekt för att dämpa sötsuget, dessutom är den mäktig så man behöver bara lite, lite
Om man istället satsar på ekologisk frukt och grönt kommer man undan lite gällande de extra kemikalierna men ännu näringsinnehållet (samt påverkan på plånbok och miljö för transport) är fortfarande sämre än att man äter “säsongsmat”
Januari är den fattigaste månaden efter alla julklappar och nyårsfiranden. Vi äter det till lunch rätt så ofta på helgerna, men det är ju faktiskt rätt billig och mättande mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.