Mat och vin med ESC-tema
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 kr)
  • 15 personer:
  • 1 kilo benfri laxfilé av mittbiten
  • 1/2 dl salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar
  • 1 dl grovhackad dill
  • eller
  •  
  • Sås
  • 1 dl vanlig svensk senap
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 1-2 krm nymalen vitpeppar
  • 3 dl finhackad dill
  • eller ca 3 dl köpt gravlaxsås
  •  
  • Servering
  • 15-20 blad av roman- eller hjärtsallad eller endiver
  • 4 syrliga äpplen
  • en knippe gräslök
  • 12-15 personer:
  • 1 1/2 kilo fläskfilé
  • 3-4 msk smör
  •  
  • Marinad 1
  • 1 liter vatten
  • 75 g salt, drygt 1/2 dl 5 kvistar färsk rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor, gärna färsk, skivad
  • 1 tsk grovmalen vitpeppar
  •  
  • Marinad 2
  • strimlat skal av 2 citroner 2 dl olivolja
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, gärna färsk
  • 1/2 tsk grovalen vitpeppar
  • 15 personer:
  • 2 1/2-3 kilo potatis, gärna färsk-
  • 3 knippen rädisor
  • 3 rödlökar eller 5-6 färska rödlökar
  • 3 knippen sparris
  • 4-5 msk rapsolja
  •  
  • Dressing
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 3 tsk salt
  • 3 krm nymalen vitpeppar
  • 250 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 3 ägg 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 g hallon, frysta

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.