Vårrullar som iHanoi heter receptet i Anna Bergenströms 'Under Valnötsträdet'. Ni vet de där recepten som man alltid återkommer tilli en kokbok, men av någon anledninginte kommer sig för att tillaga
I lördags hade Berra och Linns man Martin ordnat en hemlig dag åt oss. De hade lurat i oss att vi skulle åka på en Ölands ur vilket verkade troligt eftersom det var Öland spirari helgen, men när vi väl träffades började vi ana att så inte var fallet
Nu bor vimittinneiHanoi stad, det är väldigtlivat utanför vårt fönster. Därifrån tog vi en taxitill MBK shopping mall för att fördrivatiden, vi käkade lunch och köpte varsitt bar nya skor
Inntrykkene er mange, og sidenvi var så heldige å besøke venner som bor iHanoi, fikkvianledningtil å utforske landet på en helt annen måte enn om vi hadde reist på egenhånd
Hej Hanoi. Vi var inte säkra på att åka hitegentligen. Trots det så pratade vilite smått då de berättade att de har varit sex veckor iVietnam och rest från Hanoi genom landet hela vägen ner till Phu Quoc innan de skulle vidaretillThailand
Fra hovedstaden Hanoii nord til Ho ChiMinhCity, tidligereSaigon, i sør ser man derfor ikke bare ulikhetene med det blotte øyet, mentalitetsforskjellenegir seg så sterke utslag at man skulle tro man befant seg i to ulike land
Binh, kokken i huset hvor vi bodde iHanoi, laget sommerrullene slik. Ferske vårruller - eller sommerruller som jeg nå har fått vite at det heter - smaker annerledes enn de frityrstekte som vi kanskje kjenner best tili Norge
En av de bedre smaksopplevelsene vi hadde på reisen vår var på dette stedet iHanoi, Quan An Ngon. Fiskesaus er en essensiellsmakstilsetningi det vietnamesiske kjøkken, og finnes på ethvert sted hvor det tilberedes mat
Her kommer det noen glimt fra blomster- og matmarkedi Düsseldorf. Der bugnet det av ost, frukt, grønnsaker, urter, blomster, skinker og andre deilige saker
Vietnam är inte som Thailand där det alltid är varmt året om. I år har norra Vietnamtill och med fått snö så innan du bokar din resa bör du ha koll på gradantal och regnperiod
Företaget jag jobbar på har ett kontor iHaiphong, som ligger en bit utanför Hanoi, och jag ska fara dit för att försöka lära dem det som anses vara minspecialitet
Det är intenitiskt, man får äta kött om man känner för det, men istället för att alltid ta "dagens" tar vi nu "dagens vegetariska" eller om det är fisk går det också bra
Låda från Netto, lampa från Hanoi. Fast idagsitter jag ändå i vårt ljusa vardagsrum och bloggar. ) Det blirinteheltid än på nån månad, Max behövs alldeles för mycket på jobbet han med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.