Jag älskar att baka. Tyvärr är kakor, tårtor och andra godsaker inte precis det jag behöver just nu. Vinterns stillsittande har satt sig både här och där och jag jobbar hårt för att bli av med det extra fett som satt sig på olämpliga ställen
Frukt är inte godis. Men den kan bli, om man bara introducerar den för rätt vänner. I år fyller jag påskägget med lite nyttigare, men inte mindre goda, sötsaker
Genom åren har det blivit ett par jorgubbscheesecakes. Det är är absolut sommarfavorit. Jag är inte jätteförtjust i digestivebotten, men ville ändå ha en liknande botten så här har jag tagit fram en botten som ser ut som digestive, men som är mycket godare
Det blir en stor deg som räcker till fyra rejäla, härliga limpor. När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Jag har tagit fram fyra inspirerande exempel på frukostar som uppfyller dessa krav. Till frukost äter jag alltså (just nu) ett ägg, en kopp te, en superdrink som jag nämner i detta inlägg och något från de fyra frukostar jag nämner i detta inlägg
Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
20 Jun. 10. 20. Smörgåstårta nr 1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Så här blev nummer 1. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Lägg laxskivorna och rotfrukterna i fyra matlådor med lock. Lax. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé
Denna torsdag gästar vi Schweiz. där det bjuds på kakan carac. Caracs består av en pajdeg, varpå en chokladfyllning vilar, vilken glaseras med en fondantglasyr i grönt
Eftersom att jag personligen inte är ett jätte stort fan av gräddtårtor så ville jag ha ett alternativ på midsommarafton och det fick bli en helt ny testtårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.