Som dom flesta säkert redan vet så var det ju Kanelbullens dag i tisdags. Jag jobbade 13-22 och sen försöker jag inte äta en massa onyttigt i veckan så nån bulle blev det inte då och inte än heller
Really sticky and with an incredible milk chocolate icing. Begin melting the butter over a water bath, add chocolate, coffee and cocoa and stir until everything is melted
We are organizing som Christmas crafting, I'm decorating with pinecones and making Christmas coffee. Listening to Christmas music, eating carrot soup, sniffing on the cutest baby and talking about everything and nothing with one of my best friends
Tonka Bean PannacottawithCoffee Cream6 portPannacottan2 gelatinblad400 g vispgrädde (4 dl)50 g strösocker (ca ½ dl)1/4 riven tonkabönaCoffee Creamca 200 g vispgrädde (2 dl)1 enkel espresso1 tsk snabbkaffeett litet stänk konjak (ca 1 tsk)35 g strö- eller råsocker (ca 1/3 dl)PannacottaLägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten minst 5 minuter
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg
1MazarinformarSmörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad. Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar
Fika går alltid hem tycker jag, förkylning eller ej… Här hemma är mazariner en favorit så jag tänkte att det var dags att delge er mitt goda recept på detta bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.